Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Агенције за преструктурирање привреде и страна улагања

Објављено: 03.06.2009. 21:10 Аутор: Насловна страна
Влада Црне Горе обезбиједила је позајмицу Комбинату алуминијума Подгорица и Руднику Боксита у износу од 5 милиона и 250 хиљада еура за исплату нето зарада радницима и набавку репро материјала неопходног за одржавања производње. Влада је од приходованих средстава наплатила чинидбену гаранцију од већинског власника, због неиспуњавања инвестиционих обавеза.



Средства за позајмицу биће враћена у року који није дужи од 60 дана, а биће утошена, у складу са купопродајним уговором, за реализацију инвестиционих обавеза У КАП-у.



На тај начин стичу се услови за испуњење обавеза исплате зараде радницима КСП-а и Рудника боксита.



Подсјећања ради, за исплату претходних зарада, Влада Црне Горе је дала гаранцију на кредит који је КАП добио од Нове љубљанске банке.



Такође, Електропривреда Црне Горе дала је сагласност за деблокаду алуминијума Уговором са КАП-ом, којим је подгоричкој фабрици омогућено располагање и продаја алуминијума, вриједног осам милиона ЕУР.


Новац од продаје алуминијума требало је да буде искоришћен за исплату зарада и набавку сировина за одржавање производње, укупне вриједности од пет милиона ЕУР, док је остатак од три милиона намијењен за плаћање дијела дуга за утрошену електричну енергију.

Разлоге због којих није дошло до реализације тог уговора треба затражити од менаџмента КАП-а.


Агенција за преструктурирање привреде и страна улагања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?