Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање Агенције за преструктурирање привреде и страна улагања поводом текста Објавили тендер са погрешним подацимакоји је објављен у јучерашњем броју Вијести

Објављено: 09.06.2009. 21:01 Аутор: Насловна страна
Поводом текста Објавили тендер са погрешним подацимакоји је објављен у јучерашњем броју Вијести достављамо сљедеће реаговање.

Агенција за преструктурирање привреде и страна улагања је, у складу са одлуком Тендерске комисије за туризам, у понедјељак 8 јуна 2009 године објавила јавни позив за продају 60,7311 % акцијског капитала друштва ХТП Улцињска ривијераАД Улцињ.

Подаци о структури и власништву капитала као и номиналном износу регистрованог капитала и номиналној вредности једне акције су узети из извода из Ценреалне депозитарне агенције (ЦДА) који је добијен на дан доношења одлуке о продаји акција путем јавног тендера што је било на сједници Тендерске комисије за туризам од 19.маја 2009 године.

Одлука Скупштине акционара друштва о смањењу капитала друштва је донијета на сједници скупштине акционара која је одржана 24.04.2008 године али иста није спроведена у ЦДА све до прије неколико дана због дуговања која је Улцињска ривијера имала према Централној депозитарној агенцији.

Неколико дана прије објаве јавног позива, Улцињска ривијера је измирила дуговање према ЦДА и ЦДА је спровео промјену.

О наведеној промјени тј.смањењу капитала друштва нијесу обавијестени ни Тендерска комисија за туризам ни Агенција за преструктурирање привреде и страна улагања ни савјетник за приватизацију.

Тендерска комисија за туризам је мна основу накнадно достављене документације извршила измјену јавног позива у дијелу који се односи акционарску структуру друштва и исти ће бити објављен у средствима јавног информисања.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?