Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан први састанак координације донатора из области антикорупцијске политике

Објављено: 19.06.2009. 23:10 Аутор: Насловна страна
Први састанак координације донатора из области антикорупцијске политике одржан је данас у организацији Управе за антикорупцијску иницијативу и Делегације Европске комисије у Подгорици.

На састанку којем су присуствовали представници ОЕБС-а, УНДП-а, Делегације Европске комисије, Канцеларије Савјета Европе у Подгорици, ФОСИ-а, УСАИД-а и црногорских државних органа, међу чијим приоритетима је и спровођење антикорупцијске политике, размотрени су пројекти у области борбе против корупције који су у току или су планирани за наредни период. Истакнута је важност одржавања оваквих састанака који имају за циљ да се уз помоћ боље координације, како донатора тако и државних органа и институција, избјегне преклапање подршке различитим органима у Црној Гори, која је дефинисана у оквиру пројеката кандидованих код међународних организација.

Управа за антикорупцијску иницијативу је за потребе састанка сачинила преглед пројеката из области антикорупцијске политике, који је уз појединачно представљање потреба државних органа и донатора помогао да се идентификују и дефинишу секторски приоритети и области у којима је даља подршка донатора неопходна.

На састанку је закључено да Управа за антикорупцијску иницијативу треба да преузме улогу координатора у области антикорупцијске политике када је у питању програмирање потреба и активности за наредни период. Истакнута је и важност истраживања и других механизама за стварање јасне слике о корупцији, њеним облицима и узроцима.

Ззакључено је да координацију донатора треба наставити у оквиру мањих група које ће бити фокусиране на посебне теме у области антикорупцијске политике.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?