Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за заштиту људских и мањинских права Ферхат Диносха примио шефа делегације Европске комисије у Црној Гори Леополда Маурера

Објављено: 24.06.2009. 18:55 Аутор: Насловна страна
Министар за заштиту људских и мањинских права Ферхат Диносха примио је данас шефа делегације Европске комисије у Црној Гори Леополда Маурера. Састанку су присуствовали и експерт за политику, европске интеграције и трговинске односе Европске комисије у Црној Гори Јана Павлич и помоћник министра Сабахудин Делић.

Саговорници су се сложили да ће приоритет у раду Министарства за ову годину бити дефинисање механизма за политичко представљање мањина у Скупштини Црне Горе. Господин Маурер је рекао да ће канцеларија Европске комисије у Црној Гори подржати рјешење којим ће, у првом реду, бити задовољни представници мањина и неће нашкодити укупним приликама у Црној Гори.

Заједнички је констатовано да је веома значајно да Министарство за заштиту људских и мањинских права ојача буџетски и кадровски, како би дало свој пуни допринос у фази европских и евроатланских интеграција Црне Горе. Господин Маурер је обећао министру Диносхи помоћ у том правцу и подржао га у намјери да се ово Министарство директно бави и питањима родне равноправности и РАЕ популације.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?