Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Вујовић - Мур

Објављено: 24.07.2009. 21:50 Аутор: Насловна страна
Министар економије Бранко Вујовић примио је данас амбасадора сједињених Америчких Држава Родерика Мура и том приликом се захвалио на досадашњој подршци реформским процесима у Црној Гори. Министар Вујовић је упознао амбасадора Мура са надлежностима министарства и планом активности за наредни период, са посебним акцентом на енергетику, индустрију и регионални развој.

У разговору је изражено обострано задовољство односима између двије државе, али је и истакнуто да је неопходно унаприједити економску сарадњу. Уз оцјену да је Црна Гора заиста атрактиван пословни и инвестициони амбијент, у разговору је оцијењено да је неопходно искористити постојећи институционални оквир: канцеларију Америчко црногорског пословног савјета, канцеларију Америчке привредне коморе у Црној Гори, као и трговачку канцеларију државе Мериленд, у циљу повећања присутности америчких инвестиција.

Министар Вујовић и амбасадор Мур изразили су спремност да заједничким активностима и иницијативама допринесу унапрјеђењу економских односа двије земље, без обзира на актуелну економску ситуацију која, по процјени америчких стручњака, показује извјесно побољшање што отвара могућност за унапрјеђење сарадње, посебно у области економије.

Амбасадор Мур је честитао Вујовићу именовање на функцију министра у Влади Црне Горе и изразио очекивање да ће и даље бити настављена успјешна сарадња Министарства економије и амбасаде Сједињених Америчких Држава.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?