Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Свечана додјела награда и отварање изложбе архитектонских рјешења склоништа-одморишта дуж планинарских пјешачких и бициклистичких стаза

Објављено: 21.09.2009. 22:45 Аутор: Насловна страна
Министарство туризма Црне Горе, Њемачко друштво за техничку сарадњу (ГТЗ) и Архитектонски факултет Подгорица организоваће у уторак 22. септембра, свечану додјелу награда архитектама који су понудили најбоља рјешења склоништа-одморишта дуж планинарских пјешачких и бициклистичких стаза у Црној Гори. Награде ће уручити декан Архитектонског факултета Горан Радовић, у Перјаничком дому у Подгорици, у 21,00 сат.

У склопу активности које се реализују у оквиру пројекта Планинарење и бициклизам, 15. јула је расписан јавни конкурс за израду архитектонско-обликовног рјешења склоништа дуж планинарских пјешачких и бициклистичких стаза, и то за три области: приморску, континенталну и планинску, у циљу стварања услова за одрживу туристичку валоризацију залеђа и планинског дијела Црне Горе.

Конкурс је подразумијевао архитектонско рјешење за изградњу објекта чија је основна функција заштита од неповољних временских прилика, у који се може смјестити 8 до 10 људи. Предвиђена је изградња комбинованог типа склоништа, који су намијењени пјешацима и бициклистима истовремено.

Након свечане додјеле награда, поводом отварања изложбе свих архитектонских рјешења склоништа-одморишта пристиглих на конкурс, говориће савјетник у Министарству туризма и координатор пројекта Планинарење И бициклизам Душанка Павићевић, представник ГТЗ-а Сања Љешковић Митровић и представник Архитектонског факултета Славица Стаматовић

Изложба ће бити отворена до 25. септембра.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?