Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана 3. сједница Савјета за приватитизацију

Објављено: 30.09.2009. 02:04 Аутор: Насловна страна
На сједници Савјета за приватизацију, која је одржана 29.септембра 2009. године, формиране су нове Тендерске комисије које ће у наредном периоду спроводити активности везане за процес приватизације.

Савјет је такође размотрио информацију Тендерске комисије о резултату тендера за продају 51,1159% капитала израженог кроз 326.992. акције друштва Институт за црну металургију АД Никшић. Јавни позив за продају објављен је 19. маја 2009. године, са роком за достављање понуда до 31. јула 2009. године. Тендерску документацију је откупила једино компанија Нексан доо из Никшића, која је у предвиђеном року и поднијела понуду. Тендерска комисија ја затражила од Понуђача да допуни своју понуду, што он није урадио, па је Тендер проглашен неуспјелим.

Савјет за приватизацију је размотрио захтјев Јадранског бродоградилишта АД Бијела и дао сагласност за закључење Споразума између Јадранског бродоградилишта, Адратиц Маринас доо Тиват и Цомпоситеwоркс (Француска), о заједничком улагању у дијелу Бродоградилишта, у сврху развоја нове дјелатности везане за ремонт јахти. Имајући у виду да би реализација тог аранжмана омогућила развој нове дјелатности у Бијелој, којом би допринијела развоју Боке Которске као регије, уз отварање нових радних мијеста, Савјет је једногласно прихватио наведени захтјев.

Савјет за приватизацију је дао одобрење на Основни документ и претквалификациона документа за ПЕТ/ЦТ центар у оквиру Клиничког центра Црне Горе, јер би изградњом тако значајног центра био подигнут општи ниво здравствене заштите.

На данашњој сједници Савјет је разматрао и друга питања из своје надлежности.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?