Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић, састао се са представницима Генералног директората за економска и финансијска питања Европске комисије

Објављено: 10.11.2009. 00:13 Аутор: Насловна страна
Потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић, примио је данас економске аналитичаре за Црну Гору у Генералном директорату за економска и финансијска питања Европске комисије - Антонија Санчеза Пареја и Михајија Маковеја.
Потпредсједник Владе упознао је представнике Европске комисије са активностима Владе на плану смањења јавне потрошње и стварања одрживог фискалног оквира у годинама након кризе, а било је ријечи и о финансијској ситуацији у локалним самоуправама.
Потпредсједник Лукшић је истакао да ће финансирање пројеката инфраструктуре у локалним самоуправама бити приоритет Владе у наредном периоду, имајући у виду потребу за њеним даљим унапређењем. Истовремено, истакао је важност доношења сета закона којим ће се унаприједити регулација финансијског сектора.
Представници Европске комисије оцијенили су позитивним напоре на превазилажењу посљедица економске кризе, реструктурирању привреде, унапређењу и креирању атрактивног пореског амбијента.
Потпредсједник Лукшић је упознао представнике Европске комисије са активностима Владе у наредном периоду, које ће бити фокусиране на елиминисање бизнис баријера, структурне реформе, стварање адекватног оквира за даљи развој малих и средњих предузећа и др.
Представници Европске комисије су охрабрили Министарство финансија да настави са даљим консолидовањем буџета, као и са спровођењем одговорне одрживе фискалне политике, у циљу остајања на нивоу мастрихтских критеријума и смањења текуће потрошње.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?