Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са састанак одржаног у Бијелом Пољу са представницима НВО-а из сјеверног дијела Црне Горе о сарадњи Владе Црне Горе и НВО

Објављено: 22.11.2009. 20:58 Аутор: Насловна страна
У Бијелом Пољу је суботу 21. новембра 2009. године, у организацији Канцеларије за сарадњу са невладиним организацијама и Делегације Европске Комисије у Црној Гори, одржан састанак са представницима НВО-а из сјеверног дијела Црне Горе, на тему Сарадња Владе Црне Горе и НВО.

Скуп је организован у оквиру пројекта Подршка развоју цивилног сектора, а у његовом раду учествовали су шефица Канцеларије за сарадњу са НВО Данка Латковић, консултант ангажован од стране Делегације Европске комисије у Црној Гори за реализацију тог пројекта Мике Аткинсон и предсједник Управног одбора Коалиције НВО Сарадњом до циља Горан Ђуровић.

И поред тога да је у Бијелом Пољу, у суботу био дан жалости, због чега је састанак почео одавањем поште погинулима, одазив представника НВО-а је био на задовољавајућем нивоу. Били су присутни представници НВО-а из Бијелог Поља, Берана, Пљеваља, Плава и Мојковца.

Након представљања надлежности Канцеларије за сарадњу са невладиним организацијама и Стратегије сарадње Владе Црне Горе и невладиних организација", те информација о реализацији једног броја активности, предствници НВО-а су покренули низ питања у вези са финансирањем пројеката НВО-а из јавних фондова (са државног и локалног нивоа), као и са потребом за додатном обуком за писање пројеката ради аплицирања на конкурсе фондова Европске уније. Порд тога, на састанку је било ријечи и о избору представника НВО-а у разним тијелима и групама које формирају органи дражавне управе, броју активних невладиних организација и др.

Оцијењено је позитивним оснивање Канцеалрије и закључено да је неопходно побољшати међусобну сарадњу, обезбиједити континуирано информисање НВО-а и грађана сјеверног дијела Црне Горе о питањима и активностима битним за рад и развој НВО-а, те пронаћи начине за обезбјеђење средстава за њихову обуку, нарочито за писање пројеката по правилима ЕУ.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?