Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио државног секретара Министарства одбране Летоније Едгарса Ринкевицса

Објављено: 13.02.2008. 00:40 Аутор: Насловна страна
Министар Вучинић оцијенио је да је за Црну Гору значајно да размијени искуства са Летонијом о учлањењу у европске и евроатлантске интеграције. Он је упознао госта са активностима Министарства одбране на изради Презентационог документа за ИПАП и скором усвајању Закона о мисијама. Као приоритете у модернизацији Војске Црне Горе навео је едукацију и обуку, као и учење страних језика. Током састанка, министар одбране је нагласио значај имплементације Комуникационе стратегије у циљу информисања јавности о процесу евроатлантских интегарација и бенефитима чланства у НАТО. Такође, министар Вучинић је истакао да Црна Гора очекује да ће на самиту у Букурешту добити позив за отпочињање Интензивног политичког дијалога.



Државни секретар Ринкевицс оцијенио је да је напредак који је Црна Гора остварила на плану одбране у кратком периоду заиста импресиван. Он је сапштио да су се три балтичке земље сагласиле да понуде једно мјесто за школовање црногорског официра на Балтичком колеџу одбране. Такође, током састанка, било је ријечи о искуству Летоније у мировним мисијама и регрутовању војника, као и информисању јавности о евроатлантским интеграцијама.



Током посјете, помоћник министра др Рајко Новићевић и државни секретар Ринкевицс потписали су Протокол о намјери између Министарства одбране Црне Горе и Летоније о сарадњи у области одбране.



Државног секретара Министарства одбране Летоније примио је в.д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?