Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Прослава 7. октобра Дана Војске Црне Горе

Објављено: 06.10.2008. 21:15 Аутор: Насловна страна
Поводом Дана Војске Црне Горе биће уприличена централна свечаност у уторак, 07. октобра 2008. године, са почетком у 10.00 сати, у касарни Милорад Шарановић у Даниловграду.

Тим поводом, в.д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић обратиће се припадницима Војске и државним званичницима. Након обраћања, планиран је обилазак реконструисаног Центра за обуку и радова на изградњи спортског полигона у тој касарани. Такође, биће приказане нове црногорске војне униформе, технички збор и наступ хеликоптерске једнице Ваздухопловне базе Војске Црне Горе.

У оквиру прославе Дана Војске, министар културе, спорта и медија професор Бранислав Мићуновић, в.д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић и предсједник општине Бар Жарко Павићевић откриће споменик у Туђемилима, Бар. Свечаност откривања спомен-обиљежја у знак сјећања на чувену битку из 1042. године планирана је у 14.00 сати. На откривени споменик, вијенце ће положити савјетник Предсједника Црне Горе Вук Бошковић, министар културе, спорта и медија Бранислав Мићуновић, в.д. начелника Генералштаба ВЦГ вицедмирал Драган Самарџић, предсједник Општине Бар Жарко Павићевић и делегације СУБНОР-а и НВО Ловћенска вила.

Дефиле Војног оркестра и припадника ВЦГ у новим униформама биће организоаван у центру Подгорице, са почетком у 19.00 сати.

Сви наведени догађаји отворени су за медије, а новинарске акредитације нису предвиђене.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?