Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио је замјеника директора за безбједносну сарадњу ЕУЦОМ-а Роберта Мура

Објављено: 30.03.2009. 21:04 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је замјеника директора за безбједносну сарадњу Команде америчких снага у Европи (ЕУЦОМ) Роберта Мура.

Том приликом, министар Вучинић истакао је квалитет сарадње са Сједињеним Америчким Државама, као стратешким партнером у области одбране. Посебно је нагласио важност сардње са државом Мејн, у оквиру државног партнерства, као и недавно отварање Канцеларије за билатералне односе при црногорском Министарству одбране. Такође, он је оцијенио сарадњу са америчком Амбасадом и Канцеларијом војног аташеа као веома добру и истакао интерес за наставак успјешне досадашње сарадње. Веома смо посвећени нашем стратешком циљу, а то је чланство у НАТО и током ове године очекујемо позитивне поруке и даљи наставак процеса интеграције у тај безбједносно-политички сасвез, казао је министар Вучинић. Он је закључио да, у том правцу, Црна Гора интензивно ради на испуњавању партнерских обавеза, достизању потребног нивоа интероперабилности за заједничко дјеловање, као и на припреми за учешће у мировним операцијама.

Представник ЕУЦОМ-а честитао је на прогресу који је Црна Гора остварила на плану реформе система одбране и модернизације Војске. Он је казао да се у Пентагону разматра отварање Канцеларије за одбрамбену сарадњу у Подгорици и изразио наду да ће бити донијета позитивна одлука.

На крају састанка, оцијењено је да би отварање Канцеларије за одбрамбену сарадњу допринијело досадашњој доброј сарадњи у области одбране између двије државе. Такође, најављена је и посјета америчког брода Кларкинг Црној Гори средином априла.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?