Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио мајора Ивана Обрадовића уочи његовог одласка на школовање на Ваздухопловном командно-штабном колеџу у Максвелу, САД

Објављено: 04.06.2009. 23:35 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас мајора Ивана Обрадовића из Ваздухопловне базе Војске Црне Горе уочи његовог одласка на школовање на Ваздухопловном командно-штабном колеџу у Максвелу, држава Алабама, Сједињење Америчке Државе.

Том приликом, министар Вучинић изразио је задовољство упућивањем првог црногорског пилота на школовање на престижном америчком колеџу. Истакао је значај школовања црногорских официра на иностраним академијама, имајући у виду, како је казао, да ће стечена напредна знања успјешно примијенити у свом будућем раду и тиме допринијети даљој модернизацији и развоју Војске Црне Горе. Као један од приоритета, истакао је наставак упућивања официра и подофицира на усавршавање и обуку у партнерским државама.

Мајор Обрадовић упућен је на једногодишње школовање у САД, а трошкове његовог школовања уплатило је Министарство одбране Црне Горе посредством ФМС-И програма за 2009. годину.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?