Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио мајора Илију Даковића поводом повратка са школовања у Сједињеним Америчким Државама

Објављено: 16.06.2009. 21:00 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас мајора Илију Даковића, поводом повратка са школовања у Сједињеним Америчким Државама.

Мајор Даковић из Одсјека за војно-војну сарадњу Генералштаба први је официр ВЦГ који је боравио на једногодишњем усавршавању на Командно-штабној школи Копнене војске у Форт Левенворту у Канзасу, САД.

Том приликом, министар Вучинић изразио је добродошлицу и задовољство успјешно завршеним школовањем црногорског официра на престижном америчком колеџу. Такође, поновио је важност наставка школовања и усавршавања официра на високо-образовним институцијама у свијету, као доброг начина за стицање савремених знања и њихову примјену у Војсци Црне Горе. Истакао је посебно задовољство све већим бројем официра ВЦГ који су завршили школовање или усавршавање на иностраним академијама и школама.

Састанак, којем је присуствовао и начелник Генералштаба ВЦГ вицеадмирал Драган Самарџић, био је прилика да мајор Даковић представи професионална и лична искуства која је стекао током школовања у САД.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?