Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио амбасадора Игора Јововића

Објављено: 10.08.2009. 21:25 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас амбасадора Игора Јововића, у оквиру припремних консултација за упућивање на дужност амбасадора Црне Горе у Србији.
Том приликом, министар Вучинић пожелио је успјешну дипломатску мисију амбасадору Јововићу. Такође, упознао га је да је између двије земље потписан Споразум о сарадњи у области одбране и оцијенио досадашњу сарадњу веома добром. У оквиру интензивне војне сарадње, најавио је учешће припадника Војске Црне Горе на вјежби Партнерства за мир МЕДЦЕУР 2009, која ће бити одржана почетком септембра у Нишу. Подсјећајући на гест црногорске Владе у вези са уступањем симулатора летјења за Галеб Г4, министар одбране је истакао увјерење да ће се преостала међусобна питања успјешно ријешити кроз рад међудржавне комисије два министарства. Он је оцијенио да ће именовање новог амбасдора у Србији значајно допринијети јачању укупне сарадње, а посебно у области одбране, истичући чврсту посвећеност регионалној сарадњи и евроатлантским интеграцијама. Било је ријечи и о школовању црногорских кадета на средњим и високим војно-образовним институцијама у Србији.
Амбасадор Јововић истакао је да ће својим ангажовањем допринијети даљој изградњи добрих и пријатељских односа Црне Горе и Србије и тиме јачати повјерење и сарадњу између двије државе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?