Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио новоименованог амбасадора Аустрије у Црној Гори Мартина Памера

Објављено: 16.10.2009. 19:39 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је новоименованог амбасадора Аустрије у Црној Гори Мартина Памера.

Том приликом, министар Вучинић пожелио је добродошлицу амбасадору Памеру и успјешан будући рад у Црној Гори. Такође, изразио је задовољство досадашњом добром сарадњом са Аустријом и оцијенио да ће посјета Црној Гори министра одбране и спорта Норберта Дарабоса, крајем овог мјесеца, допринијети јачању билатералне сарадње. Као посебно важну и корисну истакао је сарадњу у алпинистичкој обуци планинских јединица. Примјер добрих односа је и сарадња са аустријском фирмом Ахлајтнер, која је за потребе Војске Црне Горе извршила пренамјену возила, нагласио је министар Вучинић.

Аустријски амбасадор истако је задовољство именовањем у Црној Гори и казао да ће својим ангажовањем допринијети наставку добре сарадње. Такође, подсјетио је на интензивне односе Аустрије, као неутралне државе, са НАТО-м, као и на њен дорпинос мировним операцијама у свијету. Изразио је задовољство резултатима реформе у систему одбране и обећао подршку Црној Гори на том путу.

На састанку је било ријечи и о евроатлантским интеграцијама Црне Горе и њеној одлучности да допринесе мировним напорима у свијету, као и значају регионалне сарадње у области одбране и војске.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?