Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ ПРОЈЕКТНИХ ИДЕЈА ЗА ИЗРАДУ АПЛИКАЦИЈЕ ЗА 8 РУНДУ ГРАНТА ГФАТМ

Објављено: 16.05.2008. 18:17 Аутор: Насловна страна
ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ ПРОЈЕКТНИХ ИДЕЈА ЗА ИЗРАДУ АПЛИКАЦИЈЕ ЗА 8 РУНДУ ГРАНТА ГФАТМ

Републичко Координирајуће тијело за ХИВ/АИДС и туберкулозу (РКТ-ЦЦМ) је на сједници од 14.04.2008.одлучило да приступи изради апликације за Р8 Глобалног фонда за борбу против АИДС-а, Туберколозе и Маларије (ГФАТМ). Чланови Републичког координирајућег тијела су у складу са одлуком формирали радну групу која ће радити на изради самог пројектног документа.

Више о ГФАТМ-у и Р8 мозете сазнати на web-линку;
хттп://www.тхеглобалфунд.орг/ен/апплy/цалл8/

Уз помоћ ГФАТМ- а тренутно се у Црној Гори спроводе два пројекта:
1. Подршка спроводјењу стратегије ХИВ/АИДС у ЦГ
2. Подрска спроводјењу Успостављање и спроводјење висококвалитетног програма контроле туберкулозе у Црној Гори

Више о пројектним који се спроводе у Црној Гори можетете наћи на хттп://www2.ундп.орг.yу/монтенегро/си/индеx.хтмл

Овогодисња апликација, би требала да, по могућности обухвати проблематику и ХИВ/АИДС и ТБЦ у Црној Гори односно да идентификује могућности за унапредјење спроводјења оба програма

Процес израде апликације подразумијева могућност да све заинтересоване стране
(државне институције, НВО-е, јавна предузећа, бизнис сектор, универзитет ЦГ, и др.) узму учесће у изради самог пројектног документа.

Републичко Координирајуће тијело за ХИВ/АИДС и туберкулозу позива правна лица, стручну јавност и појединце да од 16.05 до 30.05.2008 год. доставе Секретаријату Републичког Координирајућег тијела за ХИВ/АИДС и туберкулозу на адресу александра.марјановиц@ијз.мн.yу, концепте потенцијалних пројеката (пројектних идеја и иницијатива). Пристигла документација ће се узети у обзир при изради саме апликације.

Потребно је нагласати да се достављањем пројектних идеја не стиче могућност расподјеле било каквих средстава, већ се достављање пројектних идеја сматра дијелом консултативног процеса за израду ГФАТМ апликације.

Пројектна идеја би по могућности требала да садржи:
1. Кратак опис ситуације/проблема који се жели ријешити;
2. Предложена рјешења и циљеве које треба остварити;
3. Предложене активности које би требало спровести и у којем временском року;
4. Предложени партнери који би требали бити укључени;
5. Процјена потребних финансијских средстава

Достављене пројектне идеје не би требале имати више од 4 куцане стране А4 формата.

Републичко Координирајуће тијело за ХИВ/АИДС и туберкулозу се унапријед захваљује свим учесницима на достављеним пројектним идејама. Увјерени смо да ће овакав приступ изради апликације за средстава ГФАТМ, који подразумијева најшире учешће свих заинтересованих страна, допринијети њеном квалитету и на тај начин помоћи да се обезбиједе неопходна средства за несметано спроводјење наведених стратешких планова (за ХИВ/АИДС и туберкулозу) у Црној Гори.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?