Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Делегација Владе Црне Горе учествује на засиједању Свјетске скупштине о здрављу у Женеви

Објављено: 22.05.2008. 18:30 Аутор: Насловна страна
На овогодисњем засиједању Свјетске скупштине о здрављу, која се одржава од 19. до 24. маја у Женеви, учествује и делегација Владе Црне Горе. Свјетска скупштина о здрављу је највиши орган Свјетске здравствене организације, чији су главни задаци одобравање и усвајање буџета за двогодишњи период и одлучивање о главним питањима у области здравства.

Основна тема засиједања је остваривање Миленијумских развојних циљева, усвојених на Самиту свјетских лидера 2000. године. У основи су питања јавног здравља и опште стратегије за његово очвање и унапредјење, борба против епидемија, здравље мајки и дјеце као и општи утицај климатских промјена на људско здравље.

Учствујући у генералној дебати, амбасадор Миломир Михаљевиц је истакао посвећеност Црне Горе остваривању Миленијумских развојних циљева и мјерама које се предузимају на том плану, како би зацртани циљеви у свих осам области које је дефинисао самит свјетских лидера, били остварени до 2015. године. У питању је више владиних стратешких докумената који су радјени у сарадњи са медјународним организацијама, чијем спроводјењу у дјело Влада придаје сву неопходну пажњу.

Амбасадор је, такодје, подвукао веома добру сарадњу Црне Горе и Свјетске здравствене организације, која се огледа у подршци Влади у јачању здравствених служби, прузању техничке и хитне помоћи, превенцији епидемиолошких болести, образовању кадрова, а све у циљу усвајања медјународних стандарда за фармацеутске и сличне производе, те стандардизацију дијагностичких процедура.

У радним тијелима Скупстине учествује др Бобан Мугоса, директор Института за јавно здравље, др Оливера Миљановиц, директор Клиницког центра, као и др Дубравка Велашевиц, представник Министарства здравља, рада и социјалног старања Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?