Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар доц. др Миодраг Радуновић примио шефицу канцеларије УНИЦЕФ у Подгорици г-ђу Ноалу Скиннер

Објављено: 29.05.2008. 19:18 Аутор: Насловна страна
Министар се захвалио на доприносу Канцеларије УНИЦЕФ у унапрјеђењу заштите и промоције дјечијих права у Црној Гори, и истакао потребу даље сарадње министарства и УНИЦЕФ, посебно у правцу примјене Националног плана акције за дјецу, усвојеног 2004. године, како би се у нашој земљи створио амбијент прилагодјен дјеци и њиховим потребама.

Шефица Канцеларије УНИЦЕФ у Подгорици је нагласила да ће фокусирати своје активности у будућем периоду на социјалну инклузију угрожених категорија дјеце и пружање помоћи реформи институција које се баве заштитом права дјеце.

На састанку је истакнут значај достизања међународних стандарда у заштити права дјетета и изградње капацитета за надгледање тог процеса у нашој земљи. На том правцу, истакнут је значај националног Савјета за дјечја права. Презентирани су приоритети и план сарадње у наредном периоду.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?