Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар здравља, рада и социјалног старања др Миодраг Радуновић предводи трипартитну националну делегацију Црне Горе на 97. Медјународној конференцији рада у Женеви

Објављено: 10.06.2008. 01:10 Аутор: Насловна страна
Министар здравља, рада и социјалног старања др Миодраг Радуновић предводи трипартитну националну делегацију Црне Горе на 97. Медјународној конференцији рада у Женеви, коју поред Владиних делегата чине и делегати Уније послодаваца Црне Горе и Савеза синдиката Црне Горе.

На Конференцији су разматрани извјештаји предсједавајућег Управног тијела и генералног директора МОР-а и глобални извјештај о примјени Декларације о фундаменталним принципима и правима из рада, те промоцији руралног запошљавања у циљу смањења сиромаштва, повећања продуктивности, раста запослености и развоја, и јачања капацитета МОР у пружању помоћи државама - чланицама на достизању постављених циљева у контексту глобализације.

Министар Радуновић је имао излагање на пленарном засиједању конференције, у којем је истакао законодавну реформу у тој области и пројекте који се спроводе у сарадњи са експертима Европске уније, стављајући нагласак на стратешки документ Нацрт Националне стратегије запошљавања и развој људских ресурса за период 2008-2011., који ће ускоро бити усвојен на Влади. Он је истакао да је Црна Гора оставарила напредак у области запошљавања и развоја људских ресурса кроз раст запослености, продуктивности и квалитета рада и јачање социјалне кохезије, чим се стварају услови за остваривање циљева постављених у Лисабонској стратегији запошљавања.

Министар Радуновић је подсјетио делегате Конференције да је Црна Гора, у оквиру Букурештанског процеса, а у циљу промовисања регионалне сарадње у области политике запошљавања и социјалне политике, била домаћин ИИИ Министарске конференције о запошљавању и социјалној политици у Југоисточној Европи, на којој су учесници били министри земаља југоисточног региона и високи представници међународне заједнице.

За сјутра је, осим рада који се одвија у комитетима, планиран и низ билатерелних сусрета са министрима из земаља региона.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?