Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Прва национална конференција о предузетничком учењу у Црној Гори под називом "ОД ИДЕЈЕ ДО АКЦИЈЕ"

Објављено: 18.06.2008. 16:53 Аутор: Насловна страна
У склопу ЦАРДС Пројекта "Реформа тржита рада и развој радне снаге" Министарства здравља, рада и социјалног старања, који финансира Европка унија (ЕУ), а чијим спровођењем управља Европска агенција за реконструкцију (ЕАР), а у сарадњи са Општином Беране се организује "Национална конференција о цјеложивотном предузетничком учењу".
Промоција предузетничког учења на националном нивоу доприноси бољем разумијевању његове улоге и значаја за будућност младих људи и од велике је важности за квалитетно спровођење током редовног школовања и касније. Почев од ове године, у Црној Гори ће се редовно организовати Национална конференција о цјеложивотном предузетничком учењу. Конференција има за циљ промоцију предузетничког учења, презентовање достигнића и размјену мишљења о будућим приоритетима у развоју ове области.
У Општини Беране је, током протеклих 12 мјесеци, спроведен низ активности на примјени принципа цјеложивотног учења у области предузетништва у складу са најновијим достигнућима и препорукама Европске уније. У имплементацији су учествовали сви релевантни партнери на локалном нивоу Општина, образовне и институције за оспособљавање и запошљавање, компаније и институције за подстицање малог и средњег бизниса.
'Национални примјер добре праксе', како је назван пакет мјера спроведених у Беранама, издвојио је ову Општину као примјер који треба слиједити и примијенити у цијелој Црној Гори.

Прва Национална конференција о цјеложивотном предузетничком учењу у Црној Гори "Од идеје до акције" ће бити одржана у петак, 20. јуна 2008. године, са почетком у 11:00 сати у Беранама, у Гимназији "Панто Малишић".
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?