Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Европска Министарска конференција на тему Здравствени системи, здравље и богатство

Објављено: 23.06.2008. 23:12 Аутор: Насловна страна
Делегација Министарства здравља, рада и социјалног старања у којој су секретар Министарства Смиљка Котлица, помоћник директора Фонда за здравствено осигурање Мирјана Којичић, савјетник у сектору за здравствену заштиту Нина Миловић и ПР Министарства Лорена Влаховић, боравиће од 25 - 27 јуна 2008. године на Министарској конференцији у Талину, Естонија.

На конференцији ће бити усвојена Повеља о здравственим системима, у којој ће бити садржано упутство и стратешки оквир за јачање здравствених система у Европском региону.

Повеља ће обавезати чланове европског региона Свјетске здравствене организације и партнере, да унапређују здравље људи јачањем здравственог система и признавањем социјалне, културне и економске разноврсности унутар СЗО.

Конференцији ће присуствовати министри здравља из 53 земље - чланице европског региона Свјетске здравствене организације, те министри финансија и економије и међународни експерти за здравствене системе и посматрачи.

Конференцијом ће бити обухваћене сљедеће теме:
-Пружање здравствених услуга појединцима и цјелокупном становништву
-Финансирање здравствених система
-Стварање ресурса
-Учешће у управљању


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?