Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар Радуновић примио сталног представника УНДП и координатора система УН у Црној Гори Александра Аванесова

Објављено: 31.07.2008. 00:13 Аутор: Насловна страна
Министар здравља, рада и социјалног старања др Миодраг Радуновић примио је данас новоименованог сталног представника УНДП и координатора система УН у Црној Гори Александра Аванесова.

Министар Радуновић је информисао господина Аванесова о реализацији програмских активности Министарства здравља, рада и социјалног старања, као и резултатима досадашње сарадње са УНДП-ем, коју је оцијенио успјешном. Он је иницирао наставак те сарадње, посебно на пројектима Глобалног Фонда у областима ХИВ/АИДС и туберкулозе, с обзиром да предстоји апликација Црне Горе за средства код Глобалног Фонда за 9 рунду, као и за активности УНАИДС-а.

Полазећи од Миленијумских развојних циљева Уједињених нација, међу којима је борба против ХИВ/АИДС-а, маларије, туберкулозе и других болести добила одговарајуће мјесто, Национално координационо тијело развило је петогодишње програме за ХИВ/АИДС и туберкулозу, које финансира Глобални фонд за борбу против тих болести (ГФАТМ). УНДП, као главни прималац средстава, одговоран је и за имплементацију програма, чији је циљ смањење броја нових случајева, трансмисије и смањење стопе смртности од тих болести.

Министар Радуновић је, такође, обавијестио госта да је у току реализација пројекта, као дио регионалног пројекта Унапређење институционалних капацитета, на централном и локалном нивоу, за смањење социјалне угрожености Ромске популације на западном Балкану, чији је циљ смањење сиромаштва те популације ради њихове одрживе социјалне инклузије, бољих прилика за запошљавање и развојних могућности. Пројекат се реализује у општинама Бар, Беране и Никшић.

Саговорници су констатовали важност реализације наведених пројеката и потребу утврдјивања приоритетних активности за наредни период.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?