Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Национална конференција о политици запошљавања и развоја људских ресурса

Објављено: 11.09.2008. 19:04 Аутор: Насловна страна
Најава: Национална конференција о политици запошљавања и развоја људских ресурса

У оквиру ЦАРДС пројекта "Реформа тржишта рада и развој радне снаге" Министарства здравља, рада и социјалног старања, који финансира ЕУ, организује се Национална конференција о политици запошљавања и развоја људских ресурса.

Сврха Конференције је информисање јавности о Стратегији запошљавања и развоја људских ресурса за период 2007-2011 и Националном акционом плану запошљавања 2008-2009 и њиховој важности за Црну Гору. Стратегија и Акциони план прате смјернице Европске уније и чине интегрални дио ширег пакета структурних инструмената намијењених економском и социјалном развоју Црне Горе. У Акционом плану за 2008-2009. годину разрађене су активности како би се достигли циљеви дугорочне Стратегије. Влада Црне Горе је усвојила оба документа почетком августа 2008. године.

Ова два документа су завршена уз техничку подршку Тима ЦАРДС Пројекта И сматрају се најважнијим доприносом Пројекта, који се имплементира од новембра 2006. године до септембра 2008. године.
Остали резултати доприноса су: 1) нови упитник и методологија Анкете о радној снази, у складу са стандардима ЕУРОСТАТ-а, 2) Стратегија цјеложивотног предузетничког учења и Акциони план, које је Влада усвојила у јулу 2008. године, 3) свеобухватни документ за дискусију о развоју људских ресурса у Црној Гори до 2017. године и 4) обуке о учењу усмјереном на ученика, које су организоване у средњим школама на сјеверу Црне Горе.


Конференцију ће отворити министар Радуновић а говориће министар Шкулетић, г. Раинер Фреунд шеф ЕАР, г-дја Лени ван дер Меер водја ЦАРДС Пројекта и г. Никола Бертолини члан делегације Европске комисије.

Конференција ће се одржати у петак, 12. септембра 2008. године у Хотелу 'Подгорица' са почетком у 10,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?