Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар здравља, рада и социјалног старања др Миодраг Радуновић присуствује 58. засиједању Регионалног комитета Свјетске здравствене организације за Европу у Тбилисију

Објављено: 15.09.2008. 17:18 Аутор: Насловна страна
Делегација Министарства здравља, рада и социјалног старања, коју предводи министар др Миодраг Радуновић, борави од 15 - 17. септембра 2008. године у Тбилисију, гдје присуствује 58. засиједању Регионалног комитета Свјетске здравствене организације за Европу.

На конференцији ће бити изабрани нови чланови Извршног одбора и Регионалног комитета СЗО. Главне теме засиједања, поред тога, биће питања која се тичу резолуција и одлука Свјетске здравствене организације и Извршног одбора, а биће ријечи и о управљању здравственим системима у Европској регији.

Учесници Конференције ће бити упознати са обавезама преузетим Повељом, која је усвојена у јуну 2008. у Талину, на Европској Министарској конференцији о здравственим системима, а коју су потписале чланице Свјетске здравствене организације. Та Повеља је обавезала чланице европског региона Свјетске здравствене организације и партнере, да унапређују здравље људи јачањем здравственог система и признавањем социјалне, културне и економске разноврсности унутар СЗО.

Регионални одбор ће, такође, расправљати о здравственим стратегијама и имунизацији код адолесцената и дјеце, спрјечавању и контроли непреносивих болести, укључујући и превенцију повреда и проблема које се тичу неумјереног конзумирања алкохола.

Министар Радуновић ће се срести са генералним директором Свјетске здравствене организације др Маргарет Чан, регионалним директором канцеларије за Европу др Марком Данзоном и замјеником регионалног директора др Натом Менабде.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?