Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потписана Софијска Декларација о инспекцији рада

Објављено: 01.10.2008. 22:25 Аутор: Насловна страна
На првој регионалној конференцији инспекција рада за Југоисточну Европу, Азербејџан и Украјину, која је одржана у Софији, потписана је Декларација о инспекцији рада.

Софијску декларацију је 27. септембра ове године, у име Црне Горе, потписала главни инспектор рада Анка Стојковић, по овлашћењу министра здравља, рада и социјалног старања.
Потписивању декларације предходио је поступак усаглашавања текста, током којег су представници Министарства здравља, рада и социјалног старања дали значајан допринос.

У име Међународне асоцијације инспекција рада, са сједиштем у Аустралији, Декларацију су потписали предсједник те Асоцијације Мишел Патерсон и предсједник ИЛО одсијека за инспекцију рада Кениши Хироси из Женеве.

Потписивање ове Декларације за инспекцију рада Црне Горе представља улазак у свјетску асоцијацију инспекције рада ИАЛИ. Та декларација доприноси развоју регионалне сарадње у Југоисточној Европи, Азербејџану и Украјини.

Договорено је да се регионалне конференције инспекције рада одржавају једном годишње у другој држави, по принципу ротације. За следећу годину планирано је да Србија буде домаћин ове конференције.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?