Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства здравља, рада и социјалног старања Црне Горе

Објављено: 01.10.2008. 21:24 Аутор: Насловна страна
Током посјете министра за рад и социјалну политику Републике Македоније Министарству здравља, рада и социјалног старања Црне Горе 18. 05. 2007.године исказан је интерес за закључивање новог Споразума о социјалном осигурању између двије државе Македонска страна је предложила да наша страна достави нацрт текста Споразума.

Имајући у виду значај рјешавања питања из области социјалног осигурања, као и чињеницу да закључивање новог Споразума има за циљ проширивање и јачање сарадње између двије државе, црногорска страна је припремила нацрт текста Споразума о социјалном осигурању, који је Влада Црне Горе усвојила на сједници одржаној 03. 04. 2008. године као основ за вођење преговора делегације Црне Горе и делегације Македоније.

Преговори су одржани у периоду од 16. 19. септембра 2008. године у Скопљу.

Током преговора, усаглашен је и парафиран текст Споразума о социјалном осигурању између двије државе.

Договорено је да се други круг преговора у вези усаглашавања Административног споразума за спровођење Споразума о социјалном осигурању између двије државе одржи, у што скорије вријеме, у Црној Гори.
Преговори су протекли у коструктивној атмосфери уз међусобно уважавање.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?