Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар Миодраг Радуновић се сусрео са министром здравља Федерације БиХ Сафетом Омеровићем

Објављено: 28.10.2008. 22:11 Аутор: Насловна страна
Делегација Владе Црне Горе коју предводи министар здравља, рада и социјалног старања Миодраг Радуновић, током дводневне службене посјете Сарајеву разговарала је данас са федералним министаром здравља Сафетом Омеровићем.

На састанку су размотрене могућности међудржавне сарадње у области здравства, сарадњи министарстава и здравствених установа Федерације БиХ и Црне Горе, реформи примарне здравствене заштите, те законском уређењу здравствених система Црне Горе и ФБиХ.

Закључено је да треба интензивирати сусрете на нивоу експертних група, како би се кроз размјену искустава продубила сарадња у области здравства, а поменута је и могућност закључивања меморандума о сарадњи у тој области.

Чланови делегације Владе Црне Горе, заједно са министром Омеровићем, посјетили су Клинички центар Универзитета у Сарајеву, гдје су разговорали са генералним директором проф. др. Фарисом Гавранкапетановићем и његовим сарадницима и обишли Институте за радиологију, односно онкологију.

Делегација Владе Црне Горе сјутра ће посјетити Тузлу, гдје ће се састати са начелником општине Јасмином Имамовићем и обићи УКЦ Тузла и Центар за срце БХ.

ПР служба
Министарства здравља, рада
и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?