Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар здравља, рада и социјалног старања Миодраг Радуновић примио у опроштајну посјету шефа Канцеларије Европске агенције у Црној Гори Рајнера Фројнда

Објављено: 07.11.2008. 23:07 Аутор: Насловна страна
Министар здравља, рада и социјалног старања др Миодраг Радуновић примио је данас, у опроштајну посјету, шефа канцеларије Европске агенције за реконструкцију у Црној Гори Рајнера Фројнда.

Разговори су били посвећени разматрању пројеката које је у досадашњем периоду подржала Европска агенција за реконструкцију. Саговорници су изразили задовољство досадашњом сарадњом и реализацијом пројеката у области социјалне и дјечије заштите, као што су реформа система социјалне и дјечије заштите, подршка учешћу цивилног друштва у новом систему социјалне заштите старих лица, те пројекат посвећен пуној интеграцији особа са инвалидитетом. Ријеч је о пројектима су усаглашени са Стратегијом развоја и редукцијом сиромаштва у Црној Гори.

Министар Радуновић је посебно нагласио важност пројекта Реформа тржишта рада и развој радне снаге, који је Министарство здравља, рада и социјалног старања реализовало у сарадњи са Министарством просвете и науке, Заводом за запошљавање, Европском агенцијом за реконструкцију и Европском фондацијом за обуку (ЕТФ). Он је рекао да ефекти тог пројекта треба да се валоризују кроз повећање цјелокупног креативног кадровског потенцијала у Црној Гори.

Саговорници су, такође, истакли и важност изградње објекта за хемодијализу у ЈЗУ Општа болница Пљевља, који је финансиран од стране Европске агенције за реконструкцију, чиме је објекат површине 220 м² прилагодјен потребама особа са инвалидитетом.

ПР служба
Министарства здравља, рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?