Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар здравља, рада и социјалног старања Миодраг Радуновић присуствоваће на Еуро медитеранској министарској конференцији о здрављу у Египту

Објављено: 14.11.2008. 20:40 Аутор: Насловна страна
Министар здравља, рада и социјалног старања Миодраг Радуновић присуствоваће 16. и 17. новембра на другој Еуро медитеранској министарској конференцији о здрављу, која се одржава у Египту под египатским и француским предсједништвом у Барцелонском процесу - Уније за Медитеран, а у организацији Министарства здравља и становништва Египта, Министарства здравља, младих, спорта и асоцијација Француске и Европске Комисије.

Циљ Конференције је унапређење међународне сарадње и развијање удружених радних програма, као и јачање здравствених система и осигуравање ефикасног колективног одговора на заједничке здравствене изазове у Еуро-Медитеранској регији. Један од циљева Конференције је и јачање и интеграција здравствених система у Еуро- Медитеранском региону, са посебним нагласком на укључивање превентиве у политику јавног здравља. Конференција ће посебну пажњу посветити незаразним болестима, као и њиховом порасту у Јужним Медитеранским здравственим системима.

Прва конференција је одржана у Монтпељеу, Француској, децембра 1999, гдје су се Еуро-Медитерански партнери, између осталог, споразумјели да промоција јавног здравља представља приоритет у развоју Еуро-Медитеранског региона.


ПР служба
Министарство здравља, рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?