Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Семинар о Ревидираној европској социјалној повељи

Објављено: 26.11.2008. 18:52 Аутор: Насловна страна
У Подгорици ће се 27. новембра, у организацији Министарства здравља, рада и социјалног старања а под покровитељством Савјета Европе - Секретаријата за Европску социјалну повељу и Ревидирану европску социјалну повељу, одржати семинар о Ревидираној европској социјалној повељи.

Семинар се организује у оквиру Трећег Акционог плана, с циљем да пружи помоћ Црној Гори на пољу гарантовања социјалних права кроз ширу примјену Европске социјалне повеље. Нарочито је циљан на јачање социјалног дијалога са државама чланицама и пораст свијести о значају Повеље, како би се обезбиједила што бржа ратификација инструмента и ширење знања међу релевантним националним актерима.

Учесници семинара су представници надлежних министарстава, Социјалног савјета, социјалних партнера, Државног тужиоца, Уставног и Врховног суда, као и експерти Савјета Европе.

Акционим планом за сарадњу Црне Горе са Савјетом Европе који је Влада усвојила у јануару 2008. године, рок за ратификацију тог инструмента је 2008 - 2010. година.

Семинар ће се одржати у Хотелу Подгорица, са почетком у 9,00 сати.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?