Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Почео XX састанак Здравствене мреже Југоисточне Европе

Објављено: 26.11.2008. 22:29 Аутор: Насловна страна
Данас је, у организацији Региналне канцеларије Свјетске здравствене организације за Европу, Савјета Европе и Министарства здравља, рада и социјалног старања, почео Двадесети састанак Здравствене мреже Југоисточне Европе у Хотелу Сплендид, који ће трајати три дана.

На састанку ће бити разматрана питања од регионалног значаја и будућност регионалног руковођења (статус Меморандума о размијевању о будућности регионалне сарадње у јавном здравству, регионалног Секретаријата Здравствене мреже Југоисточне Европе и регионалних здравствених развојних центара).

Поред тога, биће ријечи и о јачању управљања и управљачкој улози здравствених органа у превенцији и контроли непреносивих болести у Југоисточној Европи, што је произашло са Министарске конференције о здравствним системима у Таллину, јуна 2008. и Министарске конференције о јачању здравствених система у Југоисточној Европи, која је одржана у Молдавији 7. новембра 2008. На конференцији ће бити размотрене и двије Министарске декларације (ментално здравље и имплементација међународних здравствених процеса).



Овдје можете преузети говор министра здравља, рада и социјалног старања Миодрага Радуновића на XX састанку Здравствене мреже Југоисточне Европе у Бечићима.Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?