Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарство здравља, рада и социјалног старања организује презентацију Финалног извјештаја о резултатима Националног здравственог истраживања и дискусију о Нацрту стратегије за превенцију и контролу хроничних незаразних болести

Објављено: 12.12.2008. 21:10 Аутор: Насловна страна
У контексту процеса свеобухватне реформе сектора здравства, која је покренута с циљем унаприједјења квалитета, ефикасности, доступности и финансијске одрживости система здравствене заштите, при чему се се водило рачуна о значају поузданих и тачних података у развијању, имплементацији здравствене политике, праћењу и евалуирању њених ефеката и резултата, Министарство здравља, рада и социјалног старања почетком 2008. год. покренуло је Национално здравствено истраживање (ЛСМС истраживање).

Оно је реализовано у оквиру Пројекта унаприједјења система здравства у Црној Гори, у сарадњи са Свјетском банком која је стратешки партнер у спроводјењу процеса реформе. Организовано је у циљу сагледавања здравствене слике и потреба становништва, водећих здравствених проблема, степена и начина коришћења здравствене заштите, те понашања и навика повезаних са здрављем.

Истовремено, у циљу припремања системског одговора на резултате и налазе Националног здравственог истраживања, у складу са препорукама Свјетске здравствене организације, Министарство је покренуло активности на плану израде нацрта Стратегије за превенцију и контролу хроничних незаразних болести. Ријеч је о кровном документу који пружа основне смјернице за свеобухватни и координисани одговор на све већу заступљеност незаразаних болести у националној здравственој патологији.

Будући да су, као резултат координираних напора, финализоване активности на плану спроводјења Националног истраживања и израде нацрта Стратегије, Министарство организује презентацију Финалног извјештаја о резултатима Националног здравственог истраживања и дискусију о нацрту Стратегије за превенцију и контролу хроничних незаразних болести.

Презентација, којој присуствује министар Миодраг Радуновић, биће одржана у конференцијској сали Фонда за здравствено осигурање Црне Горе у понедјељак, 15. децембра 2008. године, у 15,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?