Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење министарства здравља, рада и социјалног старања поводом предстојећих празника

Објављено: 23.12.2008. 23:41 Аутор: Насловна страна
Поводом предстојећих празника Нове године и вјерског празника Божића, Министарство здравља, рада и социјалног старања даје сљедеће саопштење:

1. На основу Закона о државним и другим празницима (Сл.лист РЦГ, бр. 27/07), Нова година се празнује 1. и 2. јануара. Дакле, за новогодишње празнике нерадни дани су: четвртак и петак (1. и 2. јануар).

2. На основу Закона о светковању вјерских празника (Сл. лист РЦГ, бр. 56/93), вјерници православне вјероисповјести имају право на плаћено одсуство, ради светковања вјерског празника за Бадњи дан и Божић. Нерадни дани су: уторак 6. јануара - Бадњи дан, те сриједа 7. и четвртак 8. јануара Божић.

Државни органи, органи локалне самоуправе, јавне установе, јавна предузећа и други субјекти који обављају дјелатност од јавног интереса, дужни су да у празничне дане обезбиједе вршење послова чијим би прекидом могле наступити штетне последице по грађане или државу.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?