Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар здравља, рада и социјалног старања Миодраг Радуновић разговарао са оснивачем Америчког црногорског пословног савјета Чарлсом Диланом

Објављено: 16.12.2008. 02:14 Аутор: Насловна страна
Министар здравља, рада и социјалног старања доц. др Миодраг Радуновић разговарао је данас са оснивачем Америчког црногорског пословног савјета Чарлсом Диланом, чија се канцеларија сјутра отвара у Подгорици, те са представником Америчке државе Мериленд Робертом Волкером и представником бизниса те државе Томом Лурманом. Америчко- црногорски пословни савјет биће веза између Црне Горе и Мериленда у области промоције трговине и инвестиција у области здравства и социјалне заштите. Савјет ће подржати одеђене црногорске пројекте, тако што ће радити на промоцији бизниса између тих двију држава.

Министар је упознао госте са реформом окончане примарне здравствене заштите, као и са плановима предстојеће реформе секундарног и терцијарног нивоа. Указао је на веома важну реорганизацију хитне медицинске помоћи, у складу са новоусвојеним Законом, и нагласио потребу билатералне сарадње у тој области. Посебна пажња је поклоњена значају квалитетних, ефикасних и безбједних лијекова које контолише Агенција за лијекове Црне Горе и помоћи државе Мериленд у тој области. Исказана је обострана заинтересованост да се црногорски доктори усавршавају у високо образовним центрима Мериленда.

Министар Радуновић јеистакао да је Министарство здравља, рада и социјалног старања такође донијело важна документа из области социјалне и дјечје заштите, а у разговорима је било ријечи и о очувању животне средине Црне Горе, у складу са донијетим законима, као и фазном рјешавању проблема медицинског отпада.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?