Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Завршена доедукација тимова примарне здравствене заштите

Објављено: 19.12.2008. 18:45 Аутор: Насловна страна
Доедукација тимова примарне здравствене заштите спроводи се као дио реформе здравственог система, кроз Пројекат унапредјења система здравства у Црној Гори. Циљ доедукације је уједначавање знања да би се успјешно савладали радни задаци из Основног пакета права и услуга којим је одредјен обим посла тимова изабраног доктора. Доедукација је начин да се освјежи знање, усвоје нови ставови усаглашени са свјетском праксом и нове смјернице које це омогућити уједначенији ниво рада. Курс доедукације се проводи за докторе и медицинске сестре.
Курс се изводи под супервизијом и уз учешће иностраног консултанта, проф. Др Игора Шваба, Шефа Катедре за породичну медицину Медицинског факултета у Љубљани и предсједника WОНЦЕ.

Едукација за тимове изабраног доктора је почела у децембру 2005. год. Претходни период је био посвећен припремама, изради планова, програма и методологије.
Од 2005. године завршно са децембром 2008. године одржано је 6 курсева.
Пројектни задатак је био да се обави едукација за докторе и медицинске сестре Дома здравља у Подгорици, који раде у тиму изабраног доктора за одрасле и дјецу. Већ након првог курса видјело се да има простора за повећање броја полазника. Спроведена је едукација за 84 тима Дома здравља у Подгорици, као и за још 50 тимова из других градова.
У току протеклог периода обучена је група едукатора за рад у амбуланти. Обуку едукатора обавио је тим са Медицинског факултета у Љубљани под руководством проф. Шваба.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?