Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за Јавну расправу - радови на реконструкцији објекта Дома здравља у Бијелом Пољу

Објављено: 13.02.2009. 18:31 Аутор: Насловна страна
Заинтересованим субјектима на територији Општине Бијело Поље:

Министарство здравља, рада и социјалног старања покренуло је процес свеобухватних реформи сектора здравства, с циљем унапредјења квалитета, ефикасности, доступности и финансијске одрживости система здравствене заштите. Реформе се спроводе у оквиру Пројекта унапредјења система здравства у Црној Гори, чије активности финансира Свјетска банка, наш стратешки партнер у спровођењу овог процеса.
Активностима Пројекта предвиђена је реконструкција објекта Дома здравља у Бијелом Пољу. Министарство здравља, рада и социјалног старања поднијело је Министарству туризма и заштите животне средине захтјев за одлучивање о потреби процјене утицаја пројекта реконструкције Дома здравља у Бијелом Пољу. Након стављања достављене документације заинтересованој јавности на увид, у законски предвиђеним роковима, Министарство туризма и заштите животне средине донијело је Рјешење којим се утврђује да није потребна процјена утицаја на животну средину за наведени пројекат (бр.: 01-3995/5 од 26.01.2009.г.).
Будући да процедура Свјетске банке налаже израду специфичне процјене утицаја реконструкције Дома здравља Бијело Поље на животну средину, то се приступило изради Елабората процјене утицаја и Плана управљања животном средином.
У циљу ближег упознавања са концептом овог документа, као и генерисања ширег консензуса по питању типа и врсте предложених мјера, сажетак Елабората процјене утицаја и Плана управљања животном средином даје се на јавну расправу.
С тим у вези, користимо ову прилику да позовемо заинтересовану јавност да присуствује јавној расправи о сажетку Елабората процјене утицаја и Плана управљања животном средином који се тиче планиране реконструкције Дома здравља у Бијелом Пољу. Документ је доступан на сајту Министарства здравља, рада и социјалног старања, на следећој адреси: www.мздравља.влада.цг.yу
Скуп ће се одржати у петак, 20. фебруара 2009. године, са почетком у 12:00 часова, у просторијама Дома здравља Бијело Поље.
Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?