Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Здравствено-санитарни инспектори упознали се са легислативом ЕУ о безбједности хране

Објављено: 06.04.2009. 20:28 Аутор: Насловна страна
Министарство здравља, рада и социјалног старања, уз подршку ТАИЕX-а (Тецхницал Ассистанце анд Информатион Еxцханге) организовало је једнодневни тренинг за инспекторе подручних јединица Одсјека за послове здравственосанитарне инспекције у циљу упознавања са легислативом ЕУ о безбједности хране.

Учесници тренинга упознати су са директивама ЕУ, којима се дефинишу општи принципи и услови Закона о храни, процедуре које уређују област безбједности хране и оснива Европски орган за безбједност хране. Током тренинга представљене су и Регулативе (ЕЦ) број 852 Европског парламента и Европског савјета од 29. априла о хигијени прехрамбених производа, као и Регулатива (ЕЦ) број 882 о хигијени прехрамбених производа о званичним контролама које се врше ради утврђивања усаглашености са Законом о храни и храни за животиње, као и са прописима из области здравља и добробити животиња.

Едукација инспектора из области безбједности хране у складу са легислативом ЕУ представља дио припрема за предстојећу туристичку сезону, са циљем подизања квалитета инспекцијског надзора у области санитарне контроле.

Предавачи на тренингу били су представник Ветеринарске управе Француске Марие-Одиле Кунтз и Министарства пољопривреде и рибарства те земље Степхание Фругере.

Практична искуства санитарног надзора у Словенији презентовао је представник Министарства здравља Словеније Жига Поточник.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?