Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Здравствено - санитарне инспекције Министарства здравља, рада и социјалног старања

Објављено: 21.04.2009. 21:38 Аутор: Насловна страна
Поводом изузетно великог интересовања медија и јавности које је изазвала информација о тровању ученика основне и средње школе у Пљевљима, Здравствено-санитарна инспекција Министарства здравља, рада и социјалног старања издаје сљедеће саопштење:

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља у Пљевљима је 16. априла доставила информацију о симптомима тровања храном код једног броја ученика у том граду, након чега је Здравствено - санитарна инспекција истог дана извршила инспекцијски надзор угоститељских објеката који се налазе у близини Основне школе Ристан Павловић и средње стручне школе у Пљевљима. Том приликом узети су узорци хране која је затечена у тим објектима и послати Институту за јавно здравље у Подгорици. Рад угоститељских објеката који се налазе у непосредној близини образовних установа је забрањен, а наложен је и здравствени преглед свих запослених.

Од 16. априла до данас, 51 лице са симптомима тровања храном јавило се Дому здравља у Пљевљима. Тринаесторо је задржано на болничком лијечењу, а код 29 обољелих је из узорака столице изолована Салмонелла ентеритидис. Код осталих обољелих анализе су у току.

Коначну информацију о узроцима ове епидемије на основу резултата добијених из Института за јавно здравље Црне Горе доставиће надлежни епидемиолог Хигијенско- епидемиолошке службе Дома здравља у Пљевљима.



ПР Служба
Министарства здравља, рада и
социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?