Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Посјета представника Међународне организације рада

Објављено: 26.05.2009. 22:30 Аутор: Насловна страна
У радној посјети Министарству здравља, рада и социјалног старања боравиле су представнице Међународне организације рада Мари Луз Вега, виши специјалиста за радну администрацију ЛАБ/АДМИН из Женеве и Кармен Буено, главни технички савјетник за пројекат "Унапређење ефикасности Инспекције рада" СРО Будимпешта.

У намјери да се радно право и политика ефикасније примјењује, а анализирајући питање да ли Министарство здравља, рада и социјалног старања и друге институције укључене у радно право имају довољно способности да развију одрживе програме рада инспекција, одржано је низ прелиминарних састанака током којих је договорен наставак сарадње и укључивање наших инспекција у Пројекат "Унапређење ефикасности Инспекције рада" који ће уз помоћ МОР-а бити реализован у наредних годину дана.

Коначан извјештај који ће се односити на организациону структуру инспекција, људске ресурсе и надзор, делегација МОР-а доставиће у року од мјесец дана, а садржаће и приједлоге о унапређењу административних капацитета инспекција овог Министарства.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?