Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства здравља поводом појаве грипа А/Х1Н1 у Црној Гори

Објављено: 28.06.2009. 20:08 Аутор: Насловна страна
Из Института за имунологију и вирусологију Торлак данас је потврђено да је пацијент из Котора, који се налази у Клиници за инфективне болести Клиничког центра Црне Горе, инфициран новим вирусом грипа тип А /Х1Н1. Ради се о пацијенту који је дошао из Перуа авионом преко аеродрома Ћилипи у Дубровнику. У Клинички центар Црне Горе примљене су и још четири особе које су биле у контакту са овим пацијентом и то његова супруга и дијете и два пријатеља који су га чекали на аеродрому и довели колима кући.

У Пљевљима је јутрос на Инфективно одјељење Опште болнице примљена и тринаестогодишња дјевојчица, као сумњив случај из контакта са дјевојчицом која се већ налази на лијечењу од новог грипа у овој здравственој установи.

Узорци од свих пацијената послати су на специфичну анализу у Институт за имунологију и вирусологију Торлак и биће познати за два дана.

Важно је напоменути, да сви пацијенти имају благу клиничку слику и налазе се у стабилном здравственом стању, а о евентуалним новим информацијама јавност ће бити благовремено упозната.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?