Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства здравља

Објављено: 30.06.2009. 00:05 Аутор: Насловна страна
Из Института за имунологију и вирусологију Торлак данас је потврђено да су два пацијента, од којих се један налази на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Црне Горе, а други у ОБ Пљевља, инфицирана новим вирусом грипа тип А /Х1Н1. Ради се о пацијентима који су вирусом инфицирани из контакта и ријеч је о дјевојчици из Пљеваља и кћерки пацијента из Котора. У Клиничком центру Црне Горе налазе се још три особе које су биле у контакту са пацијентом из Котора, а један сумњив случај из истог контакта налази се у кућној изолацији. Узорци од свих пацијената послати су на специфичну анализу у Институт за имунологију и вирусологију Торлак и биће познати сјутра.
На састанку Радног тијела за праћење и координацију активности везаних за појаву грипа А/Х1Н1 констатовано је да је до данас лабораторијски потврђено шест случајева, а три су у обради. Имајући у виду да сви пацијенти имају благу клиничку слику и налазе се у стабилном здравственом стању, а први обољели из Бара у суботу је пуштен кући, одлучено је да надлежни епидемиолози и инфектолози општих болница процјењују да ли ће се лијечење наставити у здравственој установи или код куће. Процијењено је да ће само пацијенти са тешком клиничком сликом бити упућивани у Клинички центар Црне Горе на Клинику за инфективне болести ради даље лијечења.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?