Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства здравља

Објављено: 13.08.2009. 23:34 Аутор: Насловна страна
Поводом текста објављеног у дневним новинама Дан под насловом Смрт мирише на грип, Министарство здравља издаје сљедеће саопштење:

Министарство здравља је на основу до сада прикупљених података утврдило да у третману и лијечењу пацијента Х.В. из Улциња, који је преминио 12. 08.2009. године, није било основа за постављање сумње о могућој инфекцији новим пандемијским вирусом инфлуенце А (Х1Н1).

Поступајући у складу са Алгоритмом за третман особа код којих је постављена сумња на оболијевање изазвано новим вирусом инфлуенце А (Х1Н1), здравствени радници из Дома здравља Улцињ и Опште болнице Бар, на основу епидемиолошких критеријума, нијесу утврдили елементе који би указали да се код овог пацијента ради о инфекцији овим вирусом.

На основу расположивих података и тренутне епидемиолошке ситуације у Улцињу, коју у складу са препорукама СЗО у континуитету прати Институт за јавно здравље, искључује се могућност да је преминули пацијент био инфициран овим вирусом.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?