Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар здравља доц. др Миодраг Радуновић разговарао је данас са шефом Канцеларије Свјетске здравствене организације за Црну Гору Мином Брајовић и националним здравственим координатором за СЗО Мирјаном Ђурановић

Објављено: 03.09.2009. 23:07 Аутор: Насловна страна
Министар здравља доц. др Миодраг Радуновић разговарао је данас са шефом Канцеларије Свјетске здравствене организације за Црну Гору Мином Брајовић и националним здравственим координатором за СЗО Мирјаном Ђурановић.

На састанку је било ријечи о двогодишњем уговору о сарадњи Владе Црне Горе са СЗО за 2010/2011 годину, којим је усаглашен оквир сарадње за предстојећи двогодишњи период и дефинисана четири приоритета: 1. јачање здравственог система; 2. незаразне болести, здрав начин живљења и безбједност хране; 3. јачање капацитета здравственог система за боље праћење и контролу заразних болести и 4. здравље и животна средина. Реализација тих приоритета у потпуности кореспондира са реформским напорима Владе Црне Горе у сектору здравства.

Саговорници су се осврнули и на предстојеће засиједање Регионалног Комитета за Европу Свјетске здравствене организације, које ће бити одржано од 14 - 17. септембра 2009. године у Копенхагену и на којем ће бити изабран кандидат за мјесто Регионалног директора СЗО. Уговор о сарадњи између Владе Црне Горе и СЗО за 2010/2011. годину, вриједан 560 000$, биће потписан током тог засиједања.
Шеф Канцеларије СЗО, госпиођица Брајовић упознала је министра Радуновића да је током засиједања Регионалног комитета СЗО за Европу планирано одржавање посебног састанака министара малих земаља чланица, којим ће предсједавати замјеница регионалног директора Свјетске здравствене организације за Европу др Ната Менабде. Састанак ће бити посвећен здравственој статистици, на којем ће министар Радуновић имати излагање о здравственом систем Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?