Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Радуновић - Мачанг

Објављено: 04.11.2009. 22:00 Аутор: Насловна страна
Министар здравља доц. др Миодраг Радуновић примио је данас амбасадора Републике Кине у Црној Гори Ли Манчанга.

Вођени тренутном ситуацијом епидемије инфлуенце типа А Х1/Н1 у цијелом свијету, на састанку су размијењена искуства и мјере које се предузимају по том питању у обје земље. Министар Радуновић је упознао госта са епидемиолошком ситуацијом у Црној Гори тим поводом, наглашавајући да је она тренутно стабилна.

Представљајући здравствену ситуацију у Кини, амбасадор Манчанг је уручио министру Радуновићу позив за учешће на семинарима који се организују у тој држави, у циљу размијене искустава и резултата у научно - истраживачком раду у области медицине. Ријеч је о едукацији на највишем нивоу, гдје ће предавачи бити еминентни стручњаци из кардио-васкуларних и инфективних области. Тиме је потврађена неопходност међусобних посјета медицинских експерата, сходно дугогодишњој сарадњи овог Министарства и Амбасаде Републике Кине.

Министар Радуновић и амбасадор Манчанг изразили су увјерење да ће се досадашња успјешна сарадња у области здравства између двије земље наставити и интезивирати кроз будуће пројекте, у циљу квалитетијег пружања здравствених услуга грађанима Црне Горе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?