Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар здравља доц. др Миодраг Радуновић отвориће Националну конференцију о контроли дувана

Објављено: 10.11.2009. 20:22 Аутор: Насловна страна
Министар здравља доц. др Миодраг Радуновић отвориће у сриједу, 11. новембра Националну конференцију о контроли дувана. Ријеч је о скупу који ће трајати два дана и који ће окупити представнике здравствених институција из земље и иностранства који се баве том темом.

Према препорукама Свјетске здравствене организације, чији алармантни подаци говоре да у свијету сваке године од последица пушења умре четири милиона људи, обавеза је сваке државе да извјештава, информише и обезбиједи подизање свијести становништва о штетним ефектима конзумирања дуванских производа. С тим у вези, Влада Црне Горе је на предлог Националне комисије Министартва здравља за контролу дувана, усвојила приједлог о проглашењу 11. новембра као Националног дана за контролу пушења.

Национални дан контроле пушења важан је датум за подизање свијести у јавности о штетним ефектима активног и пасивног пушења. Тај дан представља добру прилику да се још једном упуте превентивне поруке друштву које треба да подсјећају на посљедице пушења и информишу становништво о штетности пушења.

Национална конференција о контроли дувана биће одржана у Хотелу Премијер у Подгорици, а отварање скупа је предвиђено за 11,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?