Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Координатор Одјељења за дроге Министарства здравља др Јасна Секулић разговарала са експертом Канцеларије за дрогу и криминал Уједињених нација Татјаном Јанковом

Објављено: 13.11.2009. 16:50 Аутор: Насловна страна
Координатор Одјељења за дроге у Министарству здравља др Јасна Секулић разговарала је данас са експертом Канцеларије за дрогу и криминал Уједињених нација Татјаном Јанковом.
Тема данашњег састанка био је регионални пројекат УН-а и планиране активности на промовисању права и безбиједности у Југоисточној Европи, чији је циљ експертска подршка државама Западног Балкана у имплементацији националних програма и стратегија у области дрога, у којем Црна Гора активно партиципира.
Др Секулић је упознала представника УН-а са започетим и реализованим активностима из Акционог плана за дроге, који је Влада Црне Горе усвојила у мају 2008. године. Она је тим поводом истакла да у Црној Гори постоји добра и координирана међуресорска сарадња и образложила начин лијечења зависника од психоактивних супстанци, који је у црногорском систему здравствене заштите у потпуности доступан. Истовремено је исказано очекивање да ће УН конкретно подржати дефинисане сегменте из те области.
Након састанка, др Секулић са гостима посјетила је Установу за рехабилитацију и ресоцијализацију зависника од психоактивних супстанци на Какарицкој Гори.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?