Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Уговор о додатном финансирању за Пројекат унапређења система здравства у Црној Гори

Објављено: 19.11.2009. 18:13 Аутор: Насловна страна
Уговором о кредиту Свјетска банка ће обезбиједити Црној Гори кредит у износу од 5,10 милиона еура за Пројекат унапређења система здраства у Црној Гори.

Средства из кредита ће се користити за подршку иницијалним корацима ка реформисаном систему здравства у Црној Гори, при чему се даје приоритет јачању капацитета за планирање и уређење здравствене политике, стабилизовању финансирања здравства, побољшању пружања услуга примарне здравствене заштите. Од наведеног износа, средстава кредита у износу од 1,00 милион еура биће искоришћена и за финансирање радова на реконструкцији и надградњи Дома здравља у Бијелом Пољу.

Пројекат ће подржати и даље инвестиције у здравствену политику и развој информационих система, при чему ће пажња бити усмјерена ка секундарним и терцијарним секторима заштите, а истовремено би проширивао тренутни развој примарног сектора здравствене заштите на цијелу земљу.

Влада Црне Горе је изабрала флексибилни зајам ИБРД изражен у еурима, у износу од 5,10 милиона еура, по шестомјесечном ЛИБОР-у за ЕУР, плус варијабилна маржа, уз рок за отплату од 10 година и грејс период од 5 година по шеми отплате са једнаким нивоом.

Датуми отплате су 01. април и 01. октобар, а датум завршетка пројекта је 31. децембар 2012. године.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?