Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Састанак представника Министарства здравља са Њ.еxц. Оксаном Сљусаренко, амбасадорком Украјине

Објављено: 20.11.2009. 22:35 Аутор: Насловна страна
Приликом данашњег састанка одржаног у Министарству здравља амабасадорка Сљусаренко је истакла спемност Украјине за успостављање сарадње са Црном Гором и предложила склапање Меморандума о сарадњи измедју двије државе у области здравства.
Амбасадорка Сљусаренко се обратила Министарству здравља за могућу помоћ у виду набавке неопходних љекова за лијечење пацијената обољелих од грипа с обзиром на интензитет епидемије и број обољелих у Украјини.

Изражавајући разумијевање тренутне епидемиолошке и хуманитарне ситуације у Украјини, Министарство је спремно да, у оквиру својих могућности, у најбржем року изврши набавку љекова и тиме допринесе да се епидемиолошка ситуација у Украјини стабилизује.

Министарство је исказало заинтересованост за успостављање медјудржавне сарадње у области здравства и уједно упознало амбасадорку Сљусаренко о едидемиолошкој ситуацији у Црној Гори и предузетим мјерама у склопу националног одговора на епидемију новог грипа А( Х1 Н1).
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?