Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић примио представнике младих СДП-а

Објављено: 13.11.2009. 22:50 Аутор: Насловна страна
Потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић примио је представнике младих СДП-а, који су му уручили петицију поводом одлуке Владе о запошљавању приправника у државним органима без надокнаде, уз обострану сагласност.

Потпредсједник Лукшић је поздравио иницијативу младих СДП-а и окупљање младих људи око једне идеје, наглашавајући да је ова, у потпуности позитивна и стимулативна одлука Владе, у контексту финансијске кризе, у јавности добила другачију конотацију.

Поновио је да је одлука коју је усвојила Влада Црне Горе имала за циљ да омогући младим људима да, уз њихову сагласност, уколико институција у којој желе да одраде приправнички стаж, нема финансијских средства, то могу урадити без надокнаде.

Мислим да је то у потпуности позитивна одлука, имајући у виду да велики број институција, због лимитираности финансијских средстава нема могућност да упошљава приправнике. На тај начин створили смо амбијент да одраде приправнички стаж и додатно се едукују у нашим институцијама. Ми ћемо, приликом креирања буџета за 2010. годину, настојати да средства која се опредјелјују Заводу за запошљавање за те намјене, буду на нивоу овогодишњег буџета, али са циљем да у највећем дијелу буду упућена привреди у циљу рационализације државне управе и дугорочног улагања у црногорску привреду. Стекао се утисак да Влада на тај начин затвара врата младим људима, што нам није била намјера. Ако погледате структуру запослених у Министарству финансија, уочићете да најважније функције покривају управо млади људи. И врло сам расположен и у наредном периоду упошљавати младе људе, видјети стажисте у нашој институцији, наравно, у оквиру наших финансијских могућности истакао је потпредсједник Лукшић.

Потпредсједник Лукшић је подсјетио да је ове године у државним институцијама и привреди упошљено око 800 приправника и да је за ту сврху утрошено око 2,7 милиона еура. Такође је нагласио да ће примања приправника остати на садашњем нивоу и да ће се управо том одлуком Владе обезбиједити редовност исплата.

Представници СДП-а су министра упознала са активностима те организације, истичући да је њихова намјера била, прије свега, у духу мисије њихове организације без политичког дјеловања. Истакли су да су упознати са мјерама које Министарство финансија примјењује у својој институцији и на нивоу Владе у циљу смањивања јавне потрошње, али да су као млади људи осјећали потребу да на овај начин подрже будуће свршене студенте и дају подршку будућим приправницима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?